Een afscheid en een welkom

Onze overgebleven varkens, Knir en Rico, verlaten op 26 mei het Veldhuizerbos. Ze worden in de vroege morgen naar de slachterij gebracht. Het derde varken, Sara, is al eerder weggebracht nadat ze meerdere keren was ontsnapt en we dit gedrag niet konden terugdraaien.  

Onlosmakelijk aan het vertrek van onze varkens is de komst van nieuwe biggen.  Zaterdagmiddag, 28 mei, komen er weer drie jonge biggen. Het ras is wederom Tamworth. Het karakter van dit type varken sluit beter aan op het publieke doel dat Stadsvarkens nastreeft. De biggen komen van dezelfde fokker. 

We zijn Sara, Knir en Rico dankbaar voor hun gewroet, hun zachtaardige karakter en geknor. Deze lichting heeft het afgelopen jaar het Veldhuizerbos verrijkt met hun aanwezigheid en ook meegeholpen aan stuk bewustwording ten aanzien van voedsel- en vleesproductie. 
Het blijft altijd een beetje een bijzonder moment als de varkens naar de slacht gaan. Samen met onze hulpboeren en met u als bezoekers hebben we een belangrijke bijdrage geleverd aan de kwaliteit van hun leven. 

U bent van harte welkom om samen met ons de komst van de nieuwe biggen te vieren. Op zaterdag 28 mei om 13.00 u op ons terrein aan de Langekampweg in Ede. De Scoutinggroep Jan Hilgers mag weer als vanouds de namen geven.