Geslaagde open dag tijdens Weekend van Varken

Op 11 september jl. was het dan zover. Met ondersteuning van “ Varkens in Nood” hebben we ons, maar met name de drie varkens, laten zien aan een enthousiast en geïnteresseerd publiek!

Een open dag, die varken Sara HEEL letterlijk nam, door diverse keren onder het schrikdraad door  open veld te kiezen. Op het schrikdraad stond geen stroom vanwege de begroeiing tegen het draad. Dat gaf heel wat consternatie bij de hulpboeren. Maar Sara bleef gewoon doorzoeken naar eikels.

Dankzij krachtig optreden van onze vrijwilligers, waarvoor dank, die in een razend tempo met harken en snoeischaren de begroeiing hebben weggehaald, konden we vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur de belangstellenden voorzien van veel informatie, ’n glas sap en  de heerlijke koekjes met zelfgemaakte vlierbessenjam van Maut. Bovendien konden de kinderen een varkensquiz doen en bij inlevering van de juiste antwoorden een varkensdiploma ontvangen!

EN uiteraard het contact met de varkens! Geen enkel persoon uitgezonderd, ze vonden allen hun weg naar deze lieve, sociale dieren. Er werd heel wat geaaid en geknuffeld deze middag!
Tussen de 20 en 25 belangstellenden bezochten ons op deze dag, die grotendeels droog verliep.

Met een goed gevoel kijken we terug op deze dag en wat mij betreft: Voor herhaling vatbaar!

Judith, vrijwilliger Stadsvarkens

Wat klopt er niet aan deze foto? Een varken staat aan de verkeerde kan van de trog