Het Stadsvarkens-Diner

Op vrijdag 24 februari j.l. heeft Stichting Stadsvarkens een besloten diner gehad, waarmee het vlees van het eerste Mangalica-varken speciale aandacht heeft gekregen.

Zoals de regelgeving nu is, was het voor de Stichting alleen mogelijk om als eigenaren van het vlees, dit vlees voor de eigen consumptie te gebruiken. Daarom  waren alleen mensen die betrokken zijn bij het project  “Stadsvarkens” uitgenodigd.

Net zoals Stichting Stadsvarkens bewust een slachter heeft uitgezocht die binnen de normen en waarden van de Stichting past, is voor het bereiden van het eten speciaal voor Christian Weij gekozen.

Christian Weij is een Chef-kok uit Bennekom die het liefste eten klaar maakt van lokale, biologische producten. Hij vindt het daarbij belangrijk dat op een verantwoorde manier omgegaan wordt met dieren. Christian beleeft daarnaast veel plezier aan kennisoverdracht en geeft diverse workshops. Hij is onder andere bekend van zijn boek “Verrot Lekker”, dat over het fermenteren van voedsel gaat.

Bij de voorbereidingen van het diner werd Christian geholpen door een aantal vrijwilligers die eveneens graag koken.

Het was een gezellige en gemoedelijke maaltijd, waarbij  nog even speciaal stil gestaan werd  bij Thea, het varken dat voor dit project als eerste geslacht werd.

(foto’s: Emile Nijs)