Maatschappelijke stage

Stadsvarkens is definitief ontdekt door het voortgezet onderwijs: leerlingen kunnen Stadsvarkens kiezen als plek voor een maatschappelijke stage. Ze kunnen dan hulpboeren helpen met het voeren en verzorgen van de varkens en hun leefomgeving.  
De vereiste stage-uren kunnen ze niet bij Stadsvarkens in enkele dagen afronden. Bij Stadsvarkens bouwen leerlingen hun stage verspreid over een langere periode op, met een uurtje per dag. De leerlingen zijn afhankelijk van de mogelijkheden die er zijn om met een hulpboer mee te werken.  
Momenteel hebben we twee Edese jongens (Thomas en Joël) die bij De Meerwaarde in Barneveld naar school gaan. Na hun schooldag fietsen ze door naar Stadsvarkens om samen de varkens te verzorgen. Ook bij bijzondere taken of werk wordt hun inzet gevraagd. Thomas en Joël hebben, na de storm op 18 februari jongstleden op zaterdagochtend de handen uit de mouwen gestoken om de stormschade in het bos op te ruimen.  
 
Op deze wijze betrekken we jonge mensen bij ons werk en beseffen ook zij de waarde van voedsel. Vervolgens heeft Stadsvarkens er twee nieuwe ambassadeurs bij. 

Mocht jij zelf interesse hebben voor een maatschappelijke stage of bij een school werken die hier interesse in heeft, neem dan vooral contact met ons op over de mogelijkheden via info@stadsvarkens.nl.