Modderdag en informatiemarkt dag van de Stadslandbouw

Vanaf de start van het project Stadsvarkens keken we er al naar uit: Zaterdag 25 juni 2016, Modderdag met onze Stadsvarkens!

Stichting Stadsvarkens wist verschillende organisaties voor deze dag te mobiliseren. Voor de Modderdag nam Scouting Jan Hilgers, ondersteund door Sportservice Ede, de organisatie ter hand. Omdat het de Dag van de Stadslandbouw was, sloot EetbaarEde zich aan met een informatiemarkt waar diverse projecten, waaronder Stadsvarkens zelf, zich presenteerden. Survivalteam Ede heeft bezoekers uitgenodigd om binnen de poorten te komen kijken.

Met een wandeling door het Veldhuizerbos liepen de bezoekers langs alle activiteiten en maakten meteen kennis met de schoonheid van het Veldhuizerbos.

Een geslaagde dag

Het was een leuke dag met diverse activiteiten, niet grootschalig, maar wel uitgebreid.
Bij de Stadsvarkens was een blotevoetenpad door zand, modder, gras, kiezels en autobanden uitgezet. En je kon er modderschminken. Het was er gezellig en druk.
Op de informatiemarkt was de sfeer ook uitstekend. We konden mensen te woord staan en contacten met andere projecten aangaan.

Nieuwe ideeën

Modderdag_1Deze dag resulteerde al meteen in twee nieuwe ideeën:
Stadsvarkens gaat samenwerken met buurtcentrum De Velder die een smultuin gaat opzetten. Lees het stukje donatie voor smultuin.

Stadsvarkens gaat meedoen met het Oogstfeest van het tuinenpark De Koekelt op 3 september
Ons netwerk versterkt zich en groeit gestaag. Zo komen via de nieuwe contacten weer nieuwe verbindingen tot stand met basisscholen uit Veldhuizen.

(Internationale modderdag was dit jaar eigenlijk op 29 juni)

Geef een antwoord