Ook zo benieuwd hoe de nieuwe Stadsvarkens-biggen gaan heten?

Kom dan aanstaande zaterdag, 10 juni, langs in het Veldhuizerbos, het deel van Stadsvarkens aan de Langekampweg. Het Veldhuizerbos krijgt dan nieuwe bewoners. Drie Tamworth-biggen.

Het is weer voorjaar. Voor Stadsvarkens het moment om de huidige varkens in te wisselen voor nieuwe biggen.

Onze varkens worden ruim een jaar oud voordat naar de slacht worden gebracht. En donderdag 8 juni is het dus zover voor Reneetje, Hillie en Jan.
We zijn deze varkens dankbaar voor hun bijdrage in onze missie voedselbewustzijn te bevorderen. Door te weten dat wat je eet ooit een levend wezen was, die heerlijk rond gewroet heeft in het bos en rijkelijk is geknuffeld door voorbijgangers.

Zaterdag 10 juni, om ongeveer 14:00 uur, verwelkomen we de nieuwe biggen.

We hebben sinds twee jaar een vaste fokker waar we onze biggen kopen, Linda van Boxtel. Zij houdt op Het Landgoed de Boom (www.stichtingdeboom.nl) in Leusden Tamworth varkens. Helaas is het dit keer niet gelukt om eigen biggen aan ons te verkopen. Maar Linda heeft een goed adres gevonden waar onze aankomende biggen vandaan komen. Ze komen van Boeren in het Bos (www.boereninhetbos.nl)

De Scoutinggroep Jan Hilgers heeft ook nu weer nagedacht over de namen. Bent u ook nieuwsgierig hoe ze gaan heten? Kom dan gezellig langs en vier met ons de komst van ….., …… en ……