Stadsvarkens Lustrum-maand: week 3

In dit artikel willen we u graag enthousiast maken voor Schone Helden Veldhuizen en de nieuwe vleespakketten die binnenkort beschikbaar zijn.

Schone Helden Veldhuizen

Stoort u zich ook zo aan rondzwervend afval in de buurt? Wij ook en daarom doen we jaarlijks mee aan de Nationale Opschoondag. En er is meer mogelijk: meehelpen aan een schone omgeving met ‘Schone Helden’.

Schone Helden is een initiatief van de gemeente Ede. Het idee erachter is om met elkaar de woonplaats schoner te krijgen. Stadsvarkens heeft zich aangemeld als ‘Schone Held’.
Daarvoor hebben we van de gemeente knijpers, een rol vuilniszakken, een aantal vuilnisringen, werkhandschoenen en veilheidshesjes ontvangen. Hiermee kunnen we veilig zwerfafval opruimen.

Voelt u af en toe de behoefte een momentje te pakken om in uw eigen omgeving een ronde te lopen en het zwerfafval op te ruimen? Dan kunt van ons het materiaal lenen en achteraf weer terug brengen samen met het verzamelde afval. En wij zorgen ervoor dat dit afval opgehaald wordt door de gemeente.

Als u een keer gebruik wil maken van de Schone Helden materiaal, laat het dan weten via info@stadsvarkens.nl of via een Facebookbericht. Dan kunnen we een afspraak maken om het benodigde materiaal op te halen.

Stadsvarkensvleespakketten

De laatste vleespakketten van het Mangalica-varken.

We zijn ondertussen alweer enthousiast over onze nieuwe (Tamworth-)biggen. Maar vóór de komst van nieuwe biggen zit ook altijd de slacht van de varkens die ondertussen al ruim een jaar in het bos hebben rondgelopen.
Of eigenlijk omgekeerd. Omdat Stadsvarkens een initiatief is dat gericht op het bevorderen van voedselbewustzijn, worden de varkens gehouden voor consumptie. Daarna volgt een nieuw groepje varkens.

Binnenkort komen dus weer nieuwe Stadsvarkensvlees-pakketten beschikbaar voor iedereen die interesse heeft.
Vlees van het Mangalica-varken bevat vier keer zoveel Omega-3 vetzuren dan van het normale varken dat we kennen uit de supermarkt. Het vlees is zacht en fijn dooraderd met spek, de zogenaamde marmering. Het spek is dé smaakdrager van dit vlees. Het heeft dus een superieure smaak, is cholestorolverlagend en heel sappig.

Samenstelling van een Stadsvarkens-vleespakket
Het vlees is verdeeld in gelijke pakketten van ongeveer 4 kg. De slager gebruikt alle onderdelen van het totale varken. Naast vleeslapjes zitten er verwerkte producten in het pakket. Alles is in tweepersoons porties vacuüm verpakt en diep gevroren.

Heeft u interesse, geef het dan door via info@stadsvarkens.nl.
Tegen de tijd dat er concrete informatie is, dan krijgt u hierover bericht.