10 september – Weekend van het varken 2022

Het tweede weekend van september is traditioneel het weekend van het varken. Dan stellen varkensboeren hun bedrijven open voor publiek. Dit jaar bent u ook weer welkom bij Stadsvarkens op zaterdag 10 september tussen 10:00 en 16:00 uur.

Ondersteund door Varkens in Nood, die ons de status van een vijfsterren varkensboer heeft gegeven, houden we een “open dag” op zaterdag 10 september tussen 10:00-16:00 u.
Er zijn hulpboeren aanwezig die u met enthousiasme over Stadsvarkens kunnen vertellen en u door het bos kunnen rondleiden. We vertellen u waarom deze varkens hier in dit bos wonen. U kunt kennis maken met onze varkens en met ze knuffelen. Ook leggen we u uit hoe we verzorging van de varkens regelen en we het terrein onderhouden.

U bent van harte welkom. Zie hier voor de lokatie.

Ben je onlangs in Estland, Letland, Litouwen, Polen, Slowakije, Hongarije, Oekraïne, Moldavië, Roemenië, Servië, Bulgarije, Italië of Duitsland geweest? En u wil langkomen? Neem dan even contact met ons op. Je zou de varkens dan kunnen besmetten met Afrikaanse varkenspest. Dit virus is niet gevaarlijk voor mensen, maar wel levensgevaarlijk voor varkens. Om diezelfde reden mogen de varkens niet gevoerd worden met zelf meegebracht eten.