Acht biggetjes van Elleke

Zo’n vier weken geleden hebben we verteld dat onbedoeld een van onze varkens, Elleke, drachtig was. Inmiddels is het zover, de biggen zijn geboren.

Vrijdagavond 15 november bereikte ons een aantal foto’s via de Whatsapp. Eerst van twee biggetjes met de mededeling dat Elleke nog bezig was met werpen. En uiteindelijk heeft Elleke acht biggen gekregen.

Zondagochtend daarop zijn we met een groepje vrijwilligers op kraamvisite geweest en konden de biggetjes en moeder bewonderen.

Ondertussen is bekend dat de toom bestaat uit drie mannelijke en vijf vrouwelijke biggen. De mannetjes zijn afgelopen vrijdag gecastreerd. En deze borgjes zijn dan in ieder geval onze toekomstige varkens in het bos. We missen dan nog één varken. De voorkeur gaat uit naar vier borgjes. Maar als dit niet mogelijk is zal er een zeug bij komen, zoals bij de eerste twee kwartetten die we in het bos hebben gehad. Dit duurt nog een aantal maanden.

En als ze naar het bos komen, wordt iedereen weer uitgenodigd om ze te verwelkomen. We vragen dan weer aan de Scouting om namen te bedenken voor ze.

Kieckie heeft nog niet geworpen en bij haar is het nog steeds niet 100% zeker van of ze wel of niet drachtig is. We hopen natuurlijk dat zij dan nog voor een mannetje kan zorgen.