Stadsvarkens Lustrum-maand: Cadeau van de gemeenschap

Binnenkort mogen we weer de opbrengst van de “Ede Doet” waardecheques verzilveren. Dit valt ongeveer gelijk met de maand waarin we het 5-jarig bestaan van Stadsvarkens vieren. Een lustrum-cadeau voor Stadsvarkens!
Sommigen zien het misschien als een ‘sigaar uit eigen doos’, maar wij zien het toch anders : Dit is toch echt een cadeau dat we van de gemeenschap hebben gekregen.

We hebben al vaker projecten via “Ede Doet” kunnen financieren. Daaruit blijkt de waardering van de gemeenschap voor ons project. Deze keer is het voor het opknappen van het pad dat van zuid naar noord door het varkensbos loopt.

In de afgelopen vijf jaar is het pad door de wroet-lustige varkens behoorlijk onder handen genomen. Hierdoor zijn veel kuilen ontstaan in het pad. Met enige regelmaat vullen we de gaten weer en proberen het daarmee beter begaanbaar te maken. Maar varkens zijn wroeters en hebben het provisorisch werk snel weer ongedaan gemaakt.

Daarom willen we het pad een goed onder handen nemen: echt renoveren en half verhalden. Hierdoor bieden we een betere toegang voor mensen die slecht ter been zijn, of met rolstoel of kinderwagen de varkens willen bezoeken. De maatschappelijke functie van Stadsvarkens komen daarmee beter tot zijn recht.

Het is echter een flinke investering om dit project te kunnen realiseren. Met de opbrengst van de “Ede Doet” waardecheques kunnen we een aanzienlijk deel van alle kosten dekken.

We bedanken de bewoners van Ede hierbij voor de grote bijdrage via Ede doet!

(En mocht u, te zijner tijd, willen helpen bij het renoveren van het pad, laat ons dit dan weten via info@stadsvarkens.nl)