Stadsvarkens verwelkomt biggen uit eigen fok


Welkomstfeest op 15 februari om 11:00 u

Ik heb net stro opgehaald bij de Vereniging Doesburger Eng Streekproducten en ben op weg naar de varkens in het Veldhuizerbos. Onderweg betrap ik mezelf erop dat ik aan het zingen ben. Het beeld dat Donatella en Burnie, de varkens, straks door het verse stro rennen en dansen is de oorzaak. Ik voel een echte band tussen ons. Deze dieren zullen binnenkort aan veel mensen lekkere vleespakketten leveren, maar daarvoor moet ik ze naar de slager brengen. Deze week gaat dat gebeuren. Hoewel er geen eerlijker en mooier varkensvlees bestaat zal ik onderweg naar de slager niet zingen.Ik heb net stro opgehaald bij de Vereniging Doesburger Eng Streekproducten en ben op weg naar de varkens in het Veldhuizerbos. Onderweg betrap ik mezelf erop dat ik aan het zingen ben. Het beeld dat Donatella en Burnie, de varkens, straks door het verse stro rennen en dansen is de oorzaak. Ik voel een echte band tussen ons. Deze dieren zullen binnenkort aan veel mensen lekkere vleespakketten leveren, maar daarvoor moet ik ze naar de slager brengen. Deze week gaat dat gebeuren. Hoewel er geen eerlijker en mooier varkensvlees bestaat zal ik onderweg naar de slager niet zingen.

Hier stopt Stadsvarkens zeker niet. Sterker nog, drie eigen biggen komen naar het Veldhuizerbos.

Onze varkens Kieckie en Elleke hebben biggen. Dit was aanvankelijk ongewenst, een zeug met biggen levert een veel te groot risico in het vrij toegankelijke bos. In het bos konden we geen werkbare oplossing creƫren voor de twee dames. Hulp kwam van de fokker uit Kootwijkerbroek die Kieckie en Elleke wel wilde opvangen. Elleke heeft acht biggen geworpen, Kieckie volgde later met vijf biggen. Drie biggen uit het nest van onze eigen Elleke komen naar Ede.

Voordat de biggen komen hebben scouts van de Jan Hilgers groep, zoals gebruikelijk de nieuwe namen gekozen. Tijdens het welkomstfeest worden de biggen gepresenteerd, de namen onthult en kunt u informatie krijgen over Stadsvarkens.
Wilt u misschien meedoen als vrijwilliger of heeft u belangstelling voor een vleespakket? Ook daarvoor kunt u dan bij ons terecht.

Iedereen is zaterdag 15 februari van 11:00 uur welkom bij het welkomstfeest.

Beschuit met muisjes en iets te drinken staat klaar bij de ingang aan de Langekampweg, bij het treinspoor, net voorbij de slagboom over de zandweg.

www.stadsvarkens.nl