Stadvarkens nadert een nieuwe fase!!!

Aanstaande zaterdag, 17 december om ongeveer 11:30 uur, komen er nieuwe bewoners bij in het Veldhuizerbos.

Een doelstelling van Stichting Stadsvarkens is het bevorderen van voedselbewustzijn. Dit doen we onder andere door het voedsel uit de anonimiteit te halen en varkens dicht bij de mensen te houden.
De wolvarkens die nu in het Veldhuizerbos rondlopen, hebben de leeftijd bereikt waarop ze geslacht kunnen worden. Het hoeft niet op stel en sprong, maar in de komende maanden zal het gebeuren. Hiermee stopt het initiatief Stadsvarkens niet.

We hebben nog even nagedacht om Thea een eigen nestje biggen te laten krijgen. Maar omdat we nu nog niet genoeg overzicht hebben over hoe Thea veilig te laten dekken en een nestje groot te brengen, hebben we besloten hier nog niet op in te zetten.
Daarom zijn we op zoek gegaan naar nieuwe biggen en die hebben we gevonden!!

Omdat niet alle vier onze varkens gelijktijdig worden slachten, hierover later meer, is voor de continuïteit van het project bedacht om de biggen al te laten komen terwijl de huidige varkens er nog zijn. De jonge biggen zijn zo in staat om van de oudere te leren. De biggen zijn jong (ongeveer drie maanden) en het bos biedt veel (vlucht- en schuil)ruimte waardoor we geen heftige strijd om de hiërarchie tussen de twee groepen verwachten. Voor de introductie nemen we wel voorzorgsmaatregelen, zoals een afgesloten opvangweide voor de biggen en extra alertheid en toezicht van vrijwilligers.

Bij deze ben je op 17 december 11:30 uur van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de komst van de nieuwe biggen.

egn_2016-12-10_2402

(foto: Emile Nijs)