BSO Wijs op bezoek bij de Stadsvarkens

Op 26 mei waren kinderen van BSO Wijs op bezoek bij de Stadsvarkens

BSO Wijs is Buitenschoolse opvang in de natuur. Zij vinden buitenspelen heel leuk, maar ook belangrijk omdat het gezond is. Sinds april van dit jaar zit BSO Wijs ook in Ede.

Kinderboerderij de Oude Hofstede is de uitvalsbasis, maar BSO Wijs speelt vooral veel buiten in de bossen, parken of speeltuinen van Ede. Na school halen zij de kinderen met de Stint op (een elektrische bakfiets) en gaan vervolgens naar de speelplek toe.

En op 26 mei j.l. waren de BSO Wijs kinderen op bezoek bij de Stadsvarkens.

Nadat de kinderen de varkens op afstand bekeken en voorzichtig aaiden zijn ze eerst het bos in gegaan om de hulpboeren te helpen rommel uit het bos op te ruimen. Vol enthousiasme baanden de kinderen door het ‘oerwoud’ over de varkenspaadjes.

160526 BSO Wijs op bezoek

160526 BSO Wijs op bezoek

Daarna hebben ze de handpomp gevonden en is de modderpoel weer gevuld met water, voor de varkens. Alhoewel, er waren deze middag meer de kinderen in de modderpoel te vinden dan varkens. Rond voedertijd is samen met de hulpboeren het voedsel voor de varkens gesorteerd. Terwijl de varkens hun eten binnenschrokten, kregen de kinderen beschuit met ‘snuitjes’.

En de varkens? Die hadden dit tijdstip vooral trek in eten. Verder kwamen en gingen ze wanneer het hen uitkwam en trokken hun eigen plan, zoals het hoort.

160526 BSO Wijs op bezoek

160526 BSO Wijs op bezoek

Wil je nog meer foto’s zien? Bekijk dan het hele album op onze Facebookpagina.

Geef een antwoord