Stadsvarkens schonen bos op

Zaterdag 19 maart 2016 was het nationale opschoondag. Voor Ede de eerst keer en stichting Stadsvarkens deed daar aan mee. Het was kort dag, want maandag tijdens de algemene informatiedag is besloten om aan te sluiten, want veertien mei komen er vier varkens in het Veldhuizerbos achter het tuinenpark De Koekelt.

Onder de definitie zwerfvuil ontdekte ze al gauw, geldt hier meer dan petflessen, blikjes en plastictassen. Met acht deelnemers is er naast plastic glas en blik ook grof vuil verzameld. Deze actie was zeer noodzakelijk, het bos toont weer zoals een bos hoort te zijn en goed voor de varkens zorgen betekent ook ze een waardige plek geven zonder snij-, verstrengelings- en verstikkingsgevaar. Stadsvarkens is een project gericht op voedselbewustzijn. Al voor het project is opgestart met de introductie van varkens blijkt het al resultaat op te leveren.

stadsDe opschoonactie versterkt de band tussen de deelnemers, contacten met wandelaars en tuinders maakt iedereen enthousiast, gezamenlijke zorg voor de natuur en een goede samenwerking met tuinenpark De Koekelt. Ook mogelijke gevoeligheden van de projectopzet kwamen aan bod, waardoor alle overwegingen weer worden geƫvalueerd en scherp worden gehouden. De taart van Groen Links / PE was een mooie verrassing, maar ook zonder taart blijft het meer dan de moeite waard.

Geef een antwoord